Asperger Plusz

Ingyenes nyílt nap NT-knek

Tisztelt Honlapszerkesztő Bizottság!

Az alábbi közleményt szeretnénk honlapunkon közzétenni:

INGYENES NYÍLT NAP NEUROTIPIKUSOKNAK

2016. május 17-én ingyenes nyílt napot tartunk! Minden neurotipikus gyermek és felnőtt ingyenesen látogathatja poszterprezentációs kiállításunkat.  A látványos kiállítás mellett idén is hasznos és szórakoztató előadások várják az érdeklődőket.

Szervezetünk rendszeres időközönként szervez poszterprezentációs kiállítást, amelyeken az előadók egy általuk kedvelt speciális érdeklődési területet mutatnak be egy saját maguk által készített poszteren.

Kiállításainkon rendkívül változatos témák kerülnek bemutatásra. Jelen kiállításunk témái közé tartozik többek között a japán nyelv és kultúra, a hurrikánok, a harcművészetek, a keresztszemes hímzés, a rendszerváltás, a fehérfejű rétisasok és sok más is. A témák sokszínűsége tartalmas és szórakoztató időtöltést biztosít látogatóink számára.

A rendezvény keretében szakembereink mind a speciális érdeklődési területek perszeverálása, mind a poszterkészítés területén hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

Program

  • 11:00 – Nyitás
  • 11:00-12:30 – Kiállítás megtekintése, beszélgetés a kiállítókkal, poszterkészítési és SI-perszeverálási szaktanácsadás
  • 12:30-15:00 – Poszterprezentációk, kérdések és válaszok

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árak:
Neurotipikus személyek részére: ingyenes
Neurotipikus személyek hozzátartozói részére: 1000 Ft/fő

Belépéskor neurotipikus-szindrómára figyelmeztető kártya felmutatását kérjük. Ennek hiányában ingyenes/kedvezményes belépést biztosítani nem áll módunkban.

Jó tudni:
– A nyílt napon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges május 10-ig vagy a maximum létszám eléréséig. A maximum létszám elérését a honlapon jelezzük.
– Hozzátartozók a fent említett kedvezményes áron látogathatják a kiállítást, de kérjük, bejelentkezéskor a hozzátartozók számát is jelezni szíveskedjék.

Az esemény megszervezése az alábbi indokokból került elfogadásra:
– Nem szeretnénk, ha rendezvényeinket neurotipikusok látogatnák, ezért egy ingyenes nyílt nap keretében szeretnénk letudni az érdeklődő neurotipikusok és családtagjaik látogatását. Fontosnak tartjuk, hogy speciális programok szervezése által szolidaritásunkat fejezzük ki mássággal élő embertársaink irányába
– Szeretnénk világossá tenni a neurotipikusok számára a speciális érdeklődési területek elengedhetetlen fontosságát. Ezeknek ők általában hiányában vannak, ami neurotipikus képességprofiljuk egyik hátránya. Fontosnak tartjuk a speciális érdeklődési területek hatékony kiteljesedésére vonatkozó szaktanácsadást eltérő képességprofillal rendelkező embertársaink számára is hozzáférhetővé tenni.
– Szervezetünk PR-tevékenységének fontos részét képezi a neurotipikusokra való látszólagos odafigyelés. Célunk a rendezvény programjának eljuttatása neurotipikus-szindrómával foglalkozó szervezetek részére, ezáltal a nyílt nap látogatói számának növelése és szervezetünk jótékonysági tevékenységének hangsúlyozása.

Kérjük mielőbbi engedélyüket az esemény honlapon való megjelenítésére!

Üdvözlettel:

P-Poszter Kommunikációs Iroda

Közösség
Autizmus érintett szemszögből

Gyere a fórumunkra és beszélgess velünk meg másokkal autizmusról, NT világról, nehézségekről, jó dolgokról, speciális érdeklődési területekről vagy bármi másról! A fórum üzemeltetői is autisták. Elsősorban érintett felnőtteket várunk, de limitált számban neurotipikus családtagokat, érdeklődőket is fogadunk.

Olvasnivalók